Vepřová panenka s houbovou omáčkou, opečené brambory
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
2 | vepřové panenky |
300 g | hub (mražených nebo čerstvých) |
1 | zakysaná smetana |
koření na vepřové steaky | |
čerstvý rozmarýn | |
2 | zelené cibule |
olej | |
brusinky | |
kmín | |
sůl |
Opečené brambory | |
---|---|
1 kg | brambor (stejně velkých) |
koření na pečené brambory | |
2 lžíce | oleje |
Postup
- Panenky naporcujeme na tři stejně velké špalíčky z každé panenky, maso osolíme, posypeme kořením a omotáme provázkem, abychom porce stáhli. Panenky orestujeme na pánvi a přendáme do pekáčku. Na výpeku orestujeme houby, osolíme, okmínujeme, přidáme cibulku a směsí pokryjeme panenky v pekáčku. Pečeme 15–20 minut. Poté houby se šťávou rozmixujeme, přidáme smetanu a můžeme podávat na talíř.
- Brambory rozčtvrtíme a v míse promícháme s olejem a kořením. Přendáme na plech s pečicím papírem a pečeme na 200 °C asi 15–20 minut.
- Brusinky servírujeme jako oblohu, jídlo ozdobíme rozmarýnem a podáváme s opečenými brambory.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací