Vepřová panenka s liškovou omáčkou, šťouchaný brambor

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Tomáš Jankovič

Vepřová panenka s liškovou omáčkou, šťouchaný brambor
Vepřová panenka s liškovou omáčkou, šťouchaný brambor

reklama

Suroviny

2vepřové panenky
2smetany ke šlehání
400 glišek
2šalotky
2snítky rozmarýnu
150 ggrano padano
100 gmásla
5středních brambor
1jarní cibulka
1balení anglické slaniny
100 mlbílého polosuchého vína
slunečnicový olej
50 mlvývaru
sůl
pepř

Postup

  1. Oloupeme brambory, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody. Panenku rozpůlíme, očistíme, okořeníme solí a pepřem a orestujeme na rozpáleném oleji z každé strany cca 3 minuty. Poté ji dáme do pekáče a dopečeme 15 minut na 195 °C.
  2. Na výpeku v pánvi orestujeme šalotku, přidáme lišky a restujeme, přilijeme víno, vývar a dobře vyvaříme. Zalijeme smetanou, krátce provaříme a zahustíme grano padanem. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme opečenou slaninu a jarní cibulku.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!