Vepřová panenka s liškovou omáčkou, šťouchaný brambor
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
2 | vepřové panenky |
2 | smetany ke šlehání |
400 g | lišek |
2 | šalotky |
2 | snítky rozmarýnu |
150 g | grano padano |
100 g | másla |
5 | středních brambor |
1 | jarní cibulka |
1 | balení anglické slaniny |
100 ml | bílého polosuchého vína |
slunečnicový olej | |
50 ml | vývaru |
sůl | |
pepř |
Postup
- Oloupeme brambory, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody. Panenku rozpůlíme, očistíme, okořeníme solí a pepřem a orestujeme na rozpáleném oleji z každé strany cca 3 minuty. Poté ji dáme do pekáče a dopečeme 15 minut na 195 °C.
- Na výpeku v pánvi orestujeme šalotku, přidáme lišky a restujeme, přilijeme víno, vývar a dobře vyvaříme. Zalijeme smetanou, krátce provaříme a zahustíme grano padanem. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme opečenou slaninu a jarní cibulku.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací