Vepřová panenka s pepřovou a hříbkovou omáčkou

Přílohu Renata ve svém menu neuvedla, ale budou to americké brambory.

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Růžena Barnošáková

Vepřová panenka s pepřovou a hříbkovou omáčkou
Vepřová panenka s pepřovou a hříbkovou omáčkou

Suroviny

vepřová panenka
hříbky
cibule
olivový olej
1smetana ke šlehání
1citron
cukr
sůl, pepř
Reklama

Postup

  1. Vepřovou panenku očistíme, osušíme, osolíme a opepříme. Rozpálíme si pánev a panenku z každé strany opečeme 5-8 minut. Poté panenku zabalíme do alobalu a dáme dopéct do trouby na 15 minut na 180°C. Po upečení necháme chviličku odstát a pak nakrájíme. Vepřovou panenku podáváme s hříbkovou omáčkou a opečeným bramborem.
  2. Hříbky osmažíme na olivovém oleji. Zvlášť v pánvi osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, poté přidáme opečené houby, osolíme, opepříme, přidáme smetanu. Nakonec můžeme omáčku dochutit cukrem a citronem.
  3. Brambory omyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky. Dáme na plech s olejem, okořeníme dle libosti a dáme zapéct do trouby na 180°C dozlatova.
Reklama
Reklama