Vepřová panenka, špenátový přeliv, pappardelle

Italské těstoviny (sušené široké nudle stočené do klubíček) se špenátem byly příjemnou změnou mezi všemi těmi bramborovými přílohami.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Lucie Káčerova

Vepřová panenka, špenátový přeliv, pappardelle
Vepřová panenka, špenátový přeliv, pappardelle

Suroviny

1 osoba 200-250 gvepřová panenka
bazalka
tymián
3 stroužkyčesnek
sůl
pepř
olej
těstoviny pappardelle
čerstvé listy špenátu
cibule
česnek
smetana 40%
1-3mozzarella
Reklama

Postup

  1. Vepřovou panenku naložíme do všech bylinek aspoň na 6 hodin. Poté panenku nakrájíme na 8-10 cm plátky a zprudka ze všech stran osmažíme hodně do zlatova asi 3 minuty z každé strany. Poté vložíme do pekáčku přelijeme výpekem z pánve a pečeme asi 6 minut na 200 C. Vypneme troubu a maso v ni necháme dojit.
  2. Uvaříme těstoviny, poté scedíme a necháme okapat. Mezitím na másle osmažíme jednu cibuli s dvěma stroužky česneku, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme, přidáme čerstvé listy špenátu a na kostky nakrájené mozzarelly. Do směsi přidáme těstoviny a je hotovo.
Reklama
Reklama