Vepřová panenka, šťouchané brambory, pepřová a žampionová omáčka

Maso se hostitelce povedlo, ale omáčky hostům už tak nechutnaly.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Barbora Šotolová

Vepřová panenka, šťouchané brambory, pepřová a žampionová omáčka
Vepřová panenka, šťouchané brambory, pepřová a žampionová omáčka

Suroviny

Maso
1 kgvepřové panenky
oblíbené koření na maso
1 kgbrambor
500 gcibule
máslo
sůl
pepř
Pepřová omáčka
1smetana ke šlehání
zelený pepř, nakládaný
sůl
Žampiónová omáčka
1smetana ke šlehání
žampióny
sůl
pepř
Reklama

Postup

  1. Maso naložíme do koření a necháme marinovat 20 minut. Panenku zprudka osmažíme na pánvi, stačí tři minuty z každé strany. Poté přendáme do pekáčku. Maso vložíme asi na 10-15 minut do trouby na 220°C.
  2. Mezitím si oloupeme brambory, které pokrájíme a dáme vařit. Uvařené brambory scedíme, osmažíme si cibulku a přidáme do brambor s troškou másla a rozšťoucháme.
  3. Pepřová omáčka: Smetanu přivedeme k varu, přidáme zelený pepř, osolíme a povaříme.
  4. Žampiónová omáčka: Necháme zesklovatět cibuli, poté přidáme smetanu a nakrájené žampióny. Osolíme, opepříme a necháme povařit do jemného zhoustnutí.
Reklama
Reklama