Vepřová panenka, šťouchané brambory se slaninou a cibulkou, pepřová omáčka
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
2 | vepřové panenky |
rozmarýn | |
tymián | |
grilovací koření | |
3 PL | nakládaného pepře |
500 ml | smetana |
vývar | |
1 kg | brambor |
100 g | slaniny |
2 | cibule |
100 g | máslo |
olej | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Vepřovou panenku omyjeme, očistíme a nakrájíme na špalíčky. Přidáme grilovací koření, tymián, rozmarýn, olej a necháme odležet. Poté osmažíme na pánvi.
- Nakládány pepř dáme do hrnce a necháme lehce orestovat, přidáme smetanu, vývar a vaříme do zhoustnutí omáčky.
- Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a dáme vařit do vody se solí. Slaninu a cibulku nakrájíme a osmahneme, přidáme do uvařených brambor, přidáme máslo a rozšťoucháme.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací