Vepřová panenka, šťouchané brambory se slaninou a cibulkou, pepřová omáčka

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Denisa Skalická

Vepřová panenka, šťouchané brambory se slaninou a cibulkou, pepřová omáčka
Vepřová panenka, šťouchané brambory se slaninou a cibulkou, pepřová omáčka

reklama

Suroviny

2vepřové panenky
rozmarýn
tymián
grilovací koření
3 PLnakládaného pepře
500 mlsmetana
vývar
1 kgbrambor
100 gslaniny
2cibule
100 gmáslo
olej
sůl
pepř

Postup

  1. Vepřovou panenku omyjeme, očistíme a nakrájíme na špalíčky. Přidáme grilovací koření, tymián, rozmarýn, olej a necháme odležet. Poté osmažíme na pánvi. 
  2. Nakládány pepř dáme do hrnce a necháme lehce orestovat, přidáme smetanu, vývar a vaříme do zhoustnutí omáčky.
  3. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a dáme vařit do vody se solí. Slaninu a cibulku nakrájíme a osmahneme, přidáme do uvařených brambor, přidáme máslo a rozšťoucháme.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!