Vepřová panenka, šťouchaný brambor

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Andrea Burešová Lišková

Vepřová panenka, šťouchaný brambor
Vepřová panenka, šťouchaný brambor

reklama

Suroviny

700 gvepřové panenky
150 gnastrouhaného parmazánu
hrst bylinek, bazalka, petržel, pažitka, libeček
slunečnicový olej
1 kgbrambor
100 gslaniny
1cibule
50 mlsmetany
sůl
pepř

Postup

  1. Nové brambory pořádně omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme do osolené vody, vaříme do měkka. Mezitím si na pánvičce opečeme nakrájenou cibuli na kostičky na slunečnicovém oleji, přidáme slaninu, také nakrájenou na kostičky, a opečeme do zlatova. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme cibuli se slaninou a smetanu. Můžeme dochutit solí a pepřem.
  2. Panenku odblaníme, osolíme a opepříme ze všech stran. Na pánvi rozpálíme olej a panenku zprudka opečeme ze všech stran, cca 2 minuty. Panenku obalíme v parmazánu s bylinkami. Předehřejeme si troubu na 220 °C a pečeme cca 15 až 18 minut. Panenku nakrájíme šikmo a servírujeme s bramborami.

reklama