Vepřová panenka ve slaninovém župánku s přílohou z brambor a fazolových lusků
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
1-1,5 kg | vepřové panenky |
500 g | anglické slaniny na plátky a kostičky |
rozmarýn | |
slunečnicový olej | |
máslo | |
1 kg | brambor |
fazolové lusky | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Vepřovou panenku umyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně veliké špalíčky. Panenku osolíme a opepříme. Každý špalíček zabalíme do plátku slaniny a stáhneme opatrně provázkem. Dáme do mísy. Pokapeme olejem a proložíme rozmarýnem. Necháme odpočinout v lednici. Před servírováním panenku vytáhneme, zprudka opečeme na pánvi ze všech stran, zabalíme do alobalu – na každý špalíček položíme kousek másla a necháme péct při teplotě 180°C 15–20 minut, dokud není maso upečené, ale ne přepečené, musí být šťavnaté.
- Oloupeme a uvaříme si brambory, které následně s kouskem másla rozšťoucháme. Na použité pánvi (s předešlým výpekem) osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme fazolové lusky, které krátce prohřejeme a opepříme dle chuti.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací