Vepřové medailonky v hořčičné omáčce s bramborovou kaší

Kateřina si vybrala vepřovou pečeni, která zůstala tuhá a bývá dost suchá. Kdyby zvolila panenku, jak uvádí recept, udělala by lépe.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Kateřina Koppitzová

Vepřové medailonky v hořčičné omáčce s bramborovou kaší
Vepřové medailonky v hořčičné omáčce s bramborovou kaší

Suroviny

Na marinádu
180 mlolej
600 gvepřové panenky nebo pečeně
60 mlbílého vína
3stroužky česneku
sůl
Na omáčku
pepř
sůl
50 mldijonské hořčice
2šalotky
180 mlbílého suchého vína
250 mlsmetany ke šlehání
Reklama

Postup

Vepřovou panenku naložíme do marinády a nejlépe přes noc necháme odležet v lednici. Poté na středním plamení orestujeme panenku zhruba pět minut z každé strany dozlatova. Na omáčku svaříme víno se šalotkou, po zhoustnutí přidáme smetanu a hořčici. Vepřovou panenku podáváme s omáčkou a bramborovou kaší, připravenu klasickým způsobem.

Reklama
Reklama