Vepřové na smetaně à la svíčková, houskový knedlík

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jakub Fiala

Vepřové na smetaně à la svíčková, houskový knedlík
Vepřové na smetaně à la svíčková, houskový knedlík

reklama

Suroviny

500 gvepřové pečeně bez kosti
20 gslaniny
1 PLhořčice
5 PLoleje
300 gkořenové zeleniny
1cibule
1 lvody
5kuliček celého pepře
5kuliček nového koření
1bobkový list
1 MLocta
5hrstí cukru
100 ghladké mouky
1kelímek smetany na vaření
13 gsoli

Postup

Opláchnuté maso protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na kostičky, mírně osmahneme na oleji, přidáme maso, krátce ho v základu opečeme a podlijeme mírně vodou. K masu přidáme divoké koření, přidáme lžičku octa a lžíci hořčice, přikryjeme a dusíme, než maso změkne. Během dušení maso postupně obracíme o doléváme vodu. Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme a rozmixujeme. Dáme zpět na sporák, podle potřeby přilijeme vodu a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!