Vepřové na smetaně à la svíčková, houskový knedlík
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
500 g | vepřové pečeně bez kosti |
20 g | slaniny |
1 PL | hořčice |
5 PL | oleje |
300 g | kořenové zeleniny |
1 | cibule |
1 l | vody |
5 | kuliček celého pepře |
5 | kuliček nového koření |
1 | bobkový list |
1 ML | octa |
5 | hrstí cukru |
100 g | hladké mouky |
1 | kelímek smetany na vaření |
13 g | soli |
Postup
Opláchnuté maso protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na kostičky, mírně osmahneme na oleji, přidáme maso, krátce ho v základu opečeme a podlijeme mírně vodou. K masu přidáme divoké koření, přidáme lžičku octa a lžíci hořčice, přikryjeme a dusíme, než maso změkne. Během dušení maso postupně obracíme o doléváme vodu. Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme a rozmixujeme. Dáme zpět na sporák, podle potřeby přilijeme vodu a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací