Vepřové pečené maso s bramborovým salátem

Nevšední kombinace nebyla řízek a salát, na který se těšila Marie, ale kus měkoučkého pečeného vepřového a hodně jednoduchý salát podle receptu Daniny slovenské přítelkyně.

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Dana Márová

Vepřové pečené maso s bramborovým salátem
Vepřové pečené maso s bramborovým salátem

Suroviny

1 kgbrambor
2cibule
olivový olej
ocet
sůl
stroužků česneku
kmín
grilovací koření
hladká mouka
Reklama

Postup

  1. Maso rozdělíme na pět stejných kusů, osolíme a obalíme v mouce smíchané s grilovacím kořením. Připravíme si pekáč se sádlem a na kolečka pokrájenou cibulí. Na cibuli položíme kusy masa a posypeme kmínem. Pro hustší omáčku můžeme mezi maso vsypat lžíci hladké mouky. Zalijeme vodou do půlky masa, přiklopíme víkem a pečeme hodinu při 200°C. Potom víko odkryjeme, teplotu snížíme na 175°C a dopékáme a současně přeléváme výpekem ještě asi 30 minut.
  2. Bramborový salát: Nakrájené očištěné brambory uvaříme doměkka. Do brambor pokrájených na plátky přidáme cibuli, olivový olej a ocet, špetku soli a promícháme.
Reklama
Reklama