Vepřové roládky se šunkou, sýrem a baby špenátem, gratinované brambory, omáčka, salátek

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Klára Zahrádková

Vepřové roládky se šunkou, sýrem a baby špenátem, gratinované brambory, omáčka, salátek
Vepřové roládky se šunkou, sýrem a baby špenátem, gratinované brambory, omáčka, salátek

reklama

Suroviny

Vepřové roládky:
vepřové plátky z kýty nebo krkovice
šunka
baby špenát
sýr žervé nebo Cottage
sýr (mozzarella, ementál dle chuti)
koření na maso
1/2cibule
česnek
máslo
sůl
pepř
Gratinované brambory:
500 mlsmetany 31%
200 mlmléka
3stroužky česneku
rozmarýn
1,5 kgbrambor
parmezán
sůl

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme kapku oleje, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, baby špenát, necháme špenát trochu "zavadnout", přidáme žervé nebo Cottage, osolíme a necháme zchladnout.
  2. Vepřové plátky okořeníme, poklademe šunkou, přidáme špenátovou směs, sýr a zabalíme jednotlivé roládky. Ty zabalíme do alobalu, naskládáme do pekáčku, podlijeme vodou a dáme péct na 180 stupňů cca hodinu. Po upečení vyndáme z alobalu a můžeme ještě zapéct v grilu nebo troubě kvůli "kůrce". Z výpeku, másla, trochy mouky uděláme sos.
  3. Gratinované brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme na hodně tenké plátky. Ve velkém hrnci svaříme mléko, smetanu, česnek, sůl a rozmarýn. Přidáme brambory, pořádně mícháme, dokud to celé nezhoustne. Přendáme do pekáčku, posypeme parmazánem a dáme péct dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.

reklama