Suroviny
Vepřové roládky: |
| vepřové plátky z kýty nebo krkovice |
| šunka |
| baby špenát |
| sýr žervé nebo Cottage |
| sýr (mozzarella, ementál dle chuti) |
| koření na maso |
1/2 | cibule |
| česnek |
| máslo |
| sůl |
| pepř |
Gratinované brambory: |
500 ml | smetany 31% |
200 ml | mléka |
3 | stroužky česneku |
| rozmarýn |
1,5 kg | brambor |
| parmezán |
| sůl |
Postup
- Na pánvi rozpálíme kapku oleje, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, baby špenát, necháme špenát trochu "zavadnout", přidáme žervé nebo Cottage, osolíme a necháme zchladnout.
- Vepřové plátky okořeníme, poklademe šunkou, přidáme špenátovou směs, sýr a zabalíme jednotlivé roládky. Ty zabalíme do alobalu, naskládáme do pekáčku, podlijeme vodou a dáme péct na 180 stupňů cca hodinu. Po upečení vyndáme z alobalu a můžeme ještě zapéct v grilu nebo troubě kvůli "kůrce". Z výpeku, másla, trochy mouky uděláme sos.
- Gratinované brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme na hodně tenké plátky. Ve velkém hrnci svaříme mléko, smetanu, česnek, sůl a rozmarýn. Přidáme brambory, pořádně mícháme, dokud to celé nezhoustne. Přendáme do pekáčku, posypeme parmazánem a dáme péct dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
Související témata s článkem