Vepřové špízy na grilu s americkými brambory, domácí tzatziki

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Jakub Trojan

Vepřové špízy na grilu s americkými brambory, domácí tzatziki
Vepřové špízy na grilu s americkými brambory, domácí tzatziki

reklama

Suroviny

700 gvepřové panenky
cuketa
paprika
bílá ředkev
červená cibule
koření na grilovanou zeleninu
1 kgbrambor
koření na americké brambory
olivový olej
sůl
pepř
Tzatziki
salátová okurka
2stroužky česneku
zakysaná smetana
1 lžícecitronová šťáva
1 lžíceolivový olej
bílý jogurt
pažitka

Postup

  1. Omyté maso nakrájíme na kostky, okořením. Očištěnou zeleninu nakrájíme na stejnou velikost masa. Na špejli postupně napichujeme maso se zeleninou. Okořeníme, polijeme olivovým olejem – dáme na rozpálený gril.
  2. Brambory očistíme, nakrájíme na plátky, okořeníme a na plech s pečicím papírem pečeme oboustranně na 150°C asi 45 minut.
  3. Tzatziki: Nastrouháme okurku, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Promícháme se zakysanou smetnou a jogurtem, na závěr přidáme pažitku a prolisovaný česnek.

reklama