Vepřový závitek plněný anglickou slaninou a nivou, pečená zelenina s bramborami a česnekový dip

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Lenka Kubíčková

Vepřový závitek plněný anglickou slaninou a nivou, pečená zelenina s bramborami a česnekový dip
Vepřový závitek plněný anglickou slaninou a nivou, pečená zelenina s bramborami a česnekový dip

reklama

Suroviny

5plátků vepřového masa
5plátků anglické slaniny
100 gnivy
grilovací koření
sůl
pepř
Pečená zelenina s brambory:
5brambor
2mrkve
1/2celeru
1petržel
2cibule
3stroužky česneku
žampiony
1žlutá paprika
1červená paprika
1menší cuketa
kukuřice
hrášek
grilovací koření na zeleninu
feferonka
olej
sůl
pepř
Dip:
2zakysané smetany
3stroužky česneku
1feferonka
sůl
pepř

Postup

  1. Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme grilovacím kořením, na něj položíme plátky anglické slaniny, nastrouhanou nivu a srolujeme. Spojíme párátkem. Závitky osmažíme na pánvi, vložíme do zapékací mísy a pečeme v troubě na 180–200 °C asi jednu hodinu.
  2. Pečená zelenina a brambory: Brambory, mrkev, celer, petržel, česnek, cibuli, žampióny očistíme, nakrájíme na menší kousky, promícháme s olejem, kořením a solí, dáme do prostorného pekáče a začneme péct na 200 °C asi půl hodiny. Mezitím dochystáme zbytek zeleniny stejným způsobem a přidáme k první zelenině. Pečeme další půl hodinu v odkrytém pekáči.
  3. Dip: Umícháme dohladka.

reklama