Veronika Šmehlíková

Veronika získala titul inženýr v oboru management hotelnictví, lázeňství a gastronomie na VŠH. Pracuje jako moderátorka už šestnáct let – rádia Hitradio FM Plus, Exrpres FM a nyní je na Evropě 2. Také testovala slevy na Slevomatu.
Vstoupit do diskuse- 112 názorů
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Je tvůrcem pořadu o vaření pro internetové i veřejnoprávní televize – Menu pro Emu na ČT1. Právě připravuje vlastní podcast s kamarádem Jirkou Hilgartem. Vydala také kuchařku MENU podle Koko. Vyhrála soutěže Blogerka roku a jednu Křišťálovou lupu za One (wo)man show. S kamarádem Ondrou Slaninou měla firmu na výrobu vývarů, ale tu musela zavřít, protože náklady na kvalitní produkty v jejich případě znamenaly tak vysokou prodejní cenu, že se z toho nedal udělat lukrativní byznys.

O začátcích je pořad KOKO FOOD na bývalém Streamu. Nyní je na rodičovské dovolené a podle možností vypomáhá při vysílání v radiu (Evropa 2 – kde je v Odpolední show s Tomášem Zástěrou a Koko). Doma ve své kuchyni natáčí s manželem pořad Menutovka pro Mall TV (natočili už asi 200 epizod). S manželem Davidem má dceru Emu (2 roky). Žijí ve dvojdomku společně s Veroniky maminkou Dagmar. Její manžel pracuje jako produktový manažer a má také vlastní firmu, která tvoří webové stránky a mobilní aplikace pro klienty. Její maminka je v důchodu a je to bývalá učitelka.

Výzvu účastnit se tohoto speciálu přijala, protože pořad občas sleduje a už od začátku si říkala, že přesně ví, co dělají soutěžící špatně… Ale každý to umí hodnotit, a tak si řekla, že to zkusí, aby znala i druhou stranu mince. Pokud by vyhrála, tak by peníze použila na venkovní kuchyň a altán, na který mají zatím jen připravenou základovou desku na zahradě. Původně měla menu vymyšlené trochu jinak. Konečný výběr je takový, protože vývary vaří doma dvakrát týdně a provázely ji i profesní kariérou. Knedlíčky v něm jsou odrazem chvil jejího života strávených na food festivalech a farmářských trzích. Celé je to fusion spojení asijské a české kuchyně. Jako zábavu si připravila pro své hosty ochutnávání vín, pro podporu tornádem zasaženého Hodonínska.

Charakter:
Sama o sobě tvrdí, že je cílevědomá, tvrdohlavá a umí se pro věci nadchnout a dát tomu všechno. Navzdory tomu není příliš společenská, je veselá a spíš pozitivně smýšlející, často je neklidná.

Zájmy:
Jejím největším koníčkem je vaření. Má ráda svou práci i moderování a vše, co s tím souvisí, řadí do svých zájmů. Ráda maluje, sleduje filmy – sci-fi, fantasy a komiksy. Miluje houbaření a dostává se teď do tajů zahrádkaření.

Vztah k vaření:
Vaření je její láska, obsese, práce, koníček a rodičovská a manželská povinnost. Každý den je to pro ni výzva, inspirace a zdroj lehčích zážitků. Ve vaření se ráda dál vzdělává a zkouší nové věci.

Chutě:
Pár let byla vegetarián a láska k dobře zpracované zelenině i chutným náhražkám masa v ní stále zůstává. Maso miluje, ale upřednostňuje volné chovy, i když je třeba do toho zainvestovat. Doma jedí o to masa méně, ale zase si ho užívají. Má moc ráda polévky. V kuchyni by se neobešla bez vajec, sýrů, rajčat a lesních hub.

Nesnáší:
Moc nemusí dýně. Vše ostatní, když se dobře připraví, tak jí chutná.

Motto:
Při stolování jí vadí mlaskání, konverzace o negativních a smutných věcech a vyprávění o nechutnostech. Tyto situace jí kazí dojem a chuť z jídla.

Očekávání:
Očekává nemilé zjištění, že ostatní to v kuchyni dělají lépe než ona. Někdy se člověk podle ní zacyklí ve vlastních postupech a zvycích, a tak doufá, že jí natáčení přinese nové obzory, jak přistupovat k tomu, co má nejraději a čím se dlouhá léta živí.

Vstoupit do diskuse- 112 názorů

reklama