Vídeňský a cikánský řízek, šťouchané brambory, domácí tatarka a dip

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Milan Bufák

Vídeňský a cikánský řízek, šťouchané brambory, domácí tatarka a dip
Vídeňský a cikánský řízek, šťouchané brambory, domácí tatarka a dip

reklama

Suroviny

Cikánský řízek:
1 kgvepřové kýty
1 PLoleje
1 PLsolamylu
1vejce
1svazek jarní cibulky
majoránka
sůl
pepř
Vídeňský řízek:
1 kgkrůtího masa

Postup

  1. Cikánský řízek: Kýtu nakrájíme na kostičky, přidáme ostatní suroviny a necháme 3–4 hodiny odležet v lednici. Poté smažíme na oleji na pánvičce.
  2. Vídeňský řízek: Maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Krůtí řízky obalíme v trojobale a osmažíme na pánvičce.
  3. Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Jarní cibuli a slaninu osmažíme na pánvičce a přidáme k uvařeným bramborům, které rozšťoucháme.
  4. Na dip a tatarku uvedené ingredience smícháme dohromady.

reklama