Vídeňský řízek a kuřecí pikantní řízečky s moravským bramborovým salátem
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
5 | telecích řízků |
kuřecích prsních řízků | |
vejce dle potřeby | |
2 lžíce | mléka |
hladká mouka | |
strouhanka | |
olej na smažení | |
špetka chilli | |
sůl | |
pepř |
Bramborový salát: | |
---|---|
brambory | |
mrkev | |
cibule | |
zelený hrášek | |
kyselé okurky | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Plátky telecího očistíme, řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v trojobalu a v rozpáleném oleji na pánvi osmažíme dozlatova. Hotové plátky masa proložíme kuchyňským papírem, aby odsál přebytečný tuk.
- Kuřecí prsní řízky nakrájíme na menší podlouhlé kousky, osolíme a poprášíme mletým chilli. Obalíme v mouce, poté obalíme v rozšlehaném vajíčku a smažíme jako řízek.
- Brambory a mrkev uvaříme doměkka, necháme vystydnout a nakrájíme na kostičky. Přidáme zelený hrášek, pokrájené kyselé okurky a nadrobno nakrájenou cibuli. Vše zamícháme a přidáme majonézu, případně bílý jogurt. Dochutíme a ideálně necháme přes noc uležet v lednici. Podáváme k řízkům.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací