Vídeňský řízek a kuřecí pikantní řízečky s moravským bramborovým salátem

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Zdeněk Janik

Vídeňský řízek a kuřecí pikantní řízečky s moravským bramborovým salátem
Vídeňský řízek a kuřecí pikantní řízečky s moravským bramborovým salátem

reklama

Suroviny

5telecích řízků
kuřecích prsních řízků
vejce dle potřeby
2 lžícemléka
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení
špetka chilli
sůl
pepř
Bramborový salát:
brambory
mrkev
cibule
zelený hrášek
kyselé okurky
sůl
pepř

Postup

  1. Plátky telecího očistíme, řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v trojobalu a v rozpáleném oleji na pánvi osmažíme dozlatova. Hotové plátky masa proložíme kuchyňským papírem, aby odsál přebytečný tuk.
  2. Kuřecí prsní řízky nakrájíme na menší podlouhlé kousky, osolíme a poprášíme mletým chilli. Obalíme v mouce, poté obalíme v rozšlehaném vajíčku a smažíme jako řízek.
  3. Brambory a mrkev uvaříme doměkka, necháme vystydnout a nakrájíme na kostičky. Přidáme zelený hrášek, pokrájené kyselé okurky a nadrobno nakrájenou cibuli. Vše zamícháme a přidáme majonézu, případně bílý jogurt. Dochutíme a ideálně necháme přes noc uležet v lednici. Podáváme k řízkům.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!