Výpečky s bramborovým knedlíkem a špenátem

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Tereza Kudrnová

Výpečky s bramborovým knedlíkem a špenátem
Výpečky s bramborovým knedlíkem a špenátem

Suroviny

700 gvepřového bůčku
500 gvepřové plece
1-2cibule
česnek dle chuti
drcený kmín
hladká mouka
vývar
sůl
pepř
Špenát:
1 baleníbaby špenátu
1cibule
1-2 stroužkyčesneku
hladká mouka
1smetana 30%
máslo
vývar
Bramborový knedlík:
500 gbrambor
100 ghrubé mouky
1vejce
máslo
sůl

reklama

Postup

  1. Nejprve si nakrájíme maso, vložíme ho do misky a řádně okořeníme solí, pepřem, drceným kmínem a nastrouhaným česnekem. Poté nakrájíme nadrobno cibuli, vše vložíme do pekáče, podlijeme bujonem a dáme péct do trouby na 150 ˚C na 2,5–3 hodiny. Po upečení můžeme omáčku zahustit hladkou moukou.
  2. Mezitím si nastrouháme brambory na plochu, vytvoříme v ní důlek, přidáme vejce, mouku a uválíme těsto. Poté si ho rozdělíme na části a uválíme knedlík, který zabalíme do čisté utěrky a vložíme do vroucí vody na cca 30 minut. Jako poslední si nakrájíme cibulku, osmažíme dozlatova, přidáme česnek, lehce osmažíme, přidáme mouku a vytvoříme voňavou jíšku. Poté přidáme špenát, zalejeme vývarem a vaříme cca 15 min. Jako poslední přidáme smetanu a jemně promixujeme.

reklama