Vývar s domácími nudlemi

Polévka prý byla studená, ale Michalovi to nevadilo, ten jedl, až měl boule za ušima.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Kateřina Černá

Vývar s domácími nudlemi
Vývar s domácími nudlemi

Suroviny

500 ghovězího masa (žebro, oháňka, kosti)
2petržele
3mrkve
zelená paprika
cibule
rajče
malý celer
polévkové koření
nové koření
sůl, pepř
Reklama

Postup

Maso a zeleninu vaříme v hrnci ve velkém množství vody alespoň dvě hodiny, dochucujeme v průběhu vaření. Zeleninu vytáhneme dříve a nakrájíme si tu, kterou poté v polévce budeme chtít. Vývar přecedíme a měkké maso, které vyndáme, obereme, nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Podáváme s domácími nudlemi, které si můžeme uvařit zvlášť, aby zůstal vývar čirý.

Reklama
Reklama