Vývar s játrovými knedlíčky

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Aleš Pásek

Vývar s játrovými knedlíčky
Vývar s játrovými knedlíčky

reklama

Suroviny

kuřecí skelety
mrkev
petržel
celer
cibule
česnek
nové koření
bobkový list
sůl
pepř
Knedlíčky:
250 gkuřecích jater
1vejce
majoránka
strouhanka
česnek
sůl
pepř

Postup

Vše na polévku omyté dáme do tlakového hrnce, přidáme koření a necháme vařit na mírném ohni.  Po uvaření polévku přecedíme, maso obereme a zeleninu pokrájíme. Připravíme si játra na knedlíčky ty rozmixujeme, přidáme zmíněné ingredience a uděláme hmotu, aby šlo tvarovat knedlíčky, pak je dáme vařit přímo do polévky – to je důležité.

 

reklama