Vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Ludmila Malinová

Vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi
Vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

reklama

Suroviny

1domácí brojler
2mrkve
1cibule
1petržel
1celer
1pórek
libeček
nové koření
sůl
pepř
Játrové knedlíčky:
4kuřecí játra
2vejce
1střední cibule
strouhanka dle potřeby
majoránka
petržel
kmín
Domácí nudle:
1hrnek hladké mouky
1vejce

Postup

  1. Uvaříme nejprve maso, sebereme pěnu a pak přidáme ostatní ingredience. Vaříme kolem 2 hodin, dokud není maso hotové. Pak scedíme, zeleninu nakrájíme a polévku dochutíme.
  2. Játrové knedlíčky: Na sádle dozlatova osmahneme cibuli, kterou necháme zchladnout. Když ji máme vychladlou, tak přidáme játra a spolu s cibulkou je rozmixujeme. Přidáme koření a zahustíme dle konzistence strouhankou.
  3. Domácí nudle: Vejce smícháme s hladkou moukou a vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme na co nejtenčí pláty a necháme přeschnout. Poté nakrájíme na mlýnku k tomu určeném.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!