Head
- kuřecí maso 1 kg
Játrové knedlíčky
- strouhanka 200 g
Head
- petržel 1
Játrové knedlíčky
- majoránka 1-2 ML
Head
- cibule 1
Játrové knedlíčky
- česnek 1-3
Head
Játrové knedlíčky
Postup přípravy
- V hrnci s 1,5 litrem vody uvaříme kuřecí maso, celer, mrkev, petržel, cibuli a koření. Po přivedení k varu vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. V mixéru rozmixujeme játra, strouhanku, vejce, petrželku, majoránku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Po dvou hodinách vývar scedíme. Zeleninu vyhodíme, maso obereme. Do polévky nakrájíme na kostičky čerstvou mrkev, celer a petržel a znovu vaříme, dokud zelenina nezměkne.
- Pomocí čajové lžičky tvoříme z játrové směsi malé nočky, které vhazujeme do vývaru. Vaříme, dokud knedlíčky nevyplavou na povrch. Mělo by stačit tak 5 minut. Na závěr vývar dochutíme solí, pepřem, přidáme posekanou čerstvou petrželku a podáváme s nudlemi.