Vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky

Hosté měli možnost porovnat dva poctivé vývary, Který byl lepší, ten poslední, nebo od Vlastimila?

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Simona Schebestiková

Vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky
Vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky

Suroviny

150 ghovězího masa
2mrkve
celer
5stroužků česneku
cibule
vejec
nové koření
pepř
bobkový list
200 ghladké mouky
špetka kmínu
polévkové koření
Játrové knedlíčky
100 ghovězí játra
3 stroužkyčesnek
kousek housky
sůl, pepř

reklama

Postup

  1. Do vody vložíme maso, kořenovou zeleninu, dva stroužky česneku, cibuli, pepř, nové koření, sůl a bobkový list. Vaříme dvacet minut v tlakovém hrnci, přelijeme vývar do klasického hrnce a vaříme další půl hodinu na mírném ohni.
  2. Knedlíčky: Do mixéru dáme očištěná a nakrájená játra, česnek, špetku soli, pepře a kousek housky. Vše rozmixujeme a lžící vkládáme do vroucího vývaru, stačí povařit tři minuty.
  3. Nudle: Do misky vložíme hladkou mouku, uděláme důlek, do důlku vyklepneme vejce, přidáme špetku soli, lžíci vody a vymícháme těsto, které vyválíme a necháme schnout půl hodiny na utěrce. Poté nakrájíme na plátky a poté na tenké nudle, které zavaříme do polévky až nakonec.

reklama