Head
- hovězí maso 750 g
- pepř
Domácí nudle
- voda 1 PL
Játrové knedlíčky
- sůl 1/2 ML
Head
- celer 1
Postup přípravy
- Do hrnce dáme všechny suroviny a necháme pozvolna vařit vývar. Po 2,5–3 hodinách vývar přecedíme a nakrájíme do něj čerstvou kořenovou zeleninu, domácí nudle a játrové knedlíčky. Krátce povaříme.
- Játrové knedlíčky: Játra rozemeleme a přidáme ostatní ingredience. Když nám vznikne polotuhá hmota, tvarujeme knedlíčky, které vaříme přímo ve vývaru nebo zvlášť v hrnci s vroucí vodou.
- Domácí nudle: Z uvedených ingrediencí vypracujeme tuhé těsto, vyválíme na tenkou placku a necháme proschnout. Poté nakrájíme na pruhy a následně na tenké nudličky. Vaříme v polévce.