Vývar z kravičky s játrovými knedlíčky

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Tomáš Tobořík

Vývar z kravičky s játrovými knedlíčky
Vývar z kravičky s játrovými knedlíčky

reklama

Suroviny

750 ghovězího masa na polévku
pepř celý
bobkový list
nové koření
1větší cibule
1mrkev
1petržel
1celer
Játrové knedlíčky:
200 ghovězích jater (mohou být i jiná, například vepřová, drůbeží, králičí)
1vejce
1stroužek česneku
1/2 MLsušené majoránky
3 PLstrouhanky
malá špetka čerstvě mletého pepře
1/2 MLsoli
Domácí nudle:
150 gpolohrubé mouky
1vejce
1 PLvody
špetka soli

Postup

  1. Do hrnce dáme všechny suroviny a necháme pozvolna vařit vývar. Po 2,5–3 hodinách vývar přecedíme a nakrájíme do něj čerstvou kořenovou zeleninu, domácí nudle a játrové knedlíčky. Krátce povaříme.
  2. Játrové knedlíčky: Játra rozemeleme a přidáme ostatní ingredience. Když nám vznikne polotuhá hmota, tvarujeme knedlíčky, které vaříme přímo ve vývaru nebo zvlášť v hrnci s vroucí vodou.
  3. Domácí nudle: Z uvedených ingrediencí vypracujeme tuhé těsto, vyválíme na tenkou placku a necháme proschnout. Poté nakrájíme na pruhy a následně na tenké nudličky. Vaříme v polévce.

reklama