Vývarová polévka, domácí nudle a játrová rýže

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Jaroslava Boubínová

Vývarová polévka, domácí nudle a játrová rýže
Vývarová polévka, domácí nudle a játrová rýže

reklama

Suroviny

1kuřecí skelet
kořenová zelenina
bobkový list
nové koření
Domácí nudle:
100-150 ghrubé mouky
2vejce
Játrová rýže:
250 gkrůtích jater
1vejce
strouhanka dle potřeby
česnek
majoránka
sůl
pepř

Postup

Skelet dáme vařit spolu s kořením a kořenovou zeleninou. Vaříme do změknutí masa, poté přecedíme. Podáváme s domácími nudlemi a játrovou rýží zavařenou ve vývaru. 
Domácí nudle: Smícháme mouku s vejci, vyválíme placku a necháme uschnout. Poté krájíme nudle, opět necháme proschnout a poté uvaříme ve vroucí osolené vodě.
Játrová rýže: Játra odblaníme, pomeleme, přidáme ostatní suroviny a přes síto na halušky zavaříme ve vývaru.

reklama