Zámecký guláš, domácí knedlíky

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Radislav Farkaš

Zámecký guláš, domácí knedlíky
Zámecký guláš, domácí knedlíky

Suroviny

2 kghovězího masa
1 kgbílé cibule
1 kgčervené cibule
1středně velká konzerva rajského protlaku
jíška na zahuštění
sůl
pepř
Domácí knedlíky:
400 gpolohrubé mouky
1kostka droždí
špetkacukru
1 ksvejce
1 hrnekmléka
špetkasoli

reklama

Postup

  1. Cibule nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce orestovat, až budou mít tmavě zlatou barvu, poté přidáme nasekané hovězí maso, orestujeme, přidáme rajský protlak a necháme dusit. Když už je maso dostatečně měkké, zalijeme vodou, uzavřeme do tlakového hrnce a necháme dusit dalších 30 minut. Nakonec můžeme zahustit jíškou a dochutit solí a pepřem.
  2. Domácí knedlíky: Nejprve ve vlažné vodě necháme vzejít kvásek, poté přidáme do mouky, dolejeme mléko dle potřeby, přidáme vejce a necháme kynout 30 minut. Po vykynutí vypracujeme šišky, které vaříme v osolené vodě cca 10 minut z každé strany.

reklama