Žampionový krém

I v polévce toho bylo možná více, než bylo třeba. Patří do žampionového krému maso nebo kořenová zelenina?

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Lenka Fojtíková

Žampionový krém
Žampionový krém

reklama

Suroviny

kuřecí maso
brambory
hladká mouka
1kostka bujonu
žampiony
1cibule
ořech másla
1mrkev
1petržel
1 lmléka
smetana

Postup

Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli opečeme v kastrolu na lžíci másla. Poté přidáme kostku slepičího bujonu, nakrájené žampiony, brambory, kuřecí maso nakrájené na nudličky, nastrouhanou mrkev a petržel a necháme vše orestovat, poté podlijeme 125 ml vody a necháme dusit. Až se voda odpaří, zaprášíme moukou, trochu podlijeme vodou, poté přilijeme mléko a za stálého míchání necháme přijít varem, nakonec přilijeme smetanu a polévku odstavíme. Vyndáme maso a brambory a zbytek rozmixujeme, poté vrátíme maso a brambory zpět a polévku dle libosti dochutíme.

reklama