Žampionový krém
I v polévce toho bylo možná více, než bylo třeba. Patří do žampionového krému maso nebo kořenová zelenina?
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
kuřecí maso | |
brambory | |
hladká mouka | |
1 | kostka bujonu |
žampiony | |
1 | cibule |
ořech másla | |
1 | mrkev |
1 | petržel |
1 l | mléka |
smetana |
Postup
Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli opečeme v kastrolu na lžíci másla. Poté přidáme kostku slepičího bujonu, nakrájené žampiony, brambory, kuřecí maso nakrájené na nudličky, nastrouhanou mrkev a petržel a necháme vše orestovat, poté podlijeme 125 ml vody a necháme dusit. Až se voda odpaří, zaprášíme moukou, trochu podlijeme vodou, poté přilijeme mléko a za stálého míchání necháme přijít varem, nakonec přilijeme smetanu a polévku odstavíme. Vyndáme maso a brambory a zbytek rozmixujeme, poté vrátíme maso a brambory zpět a polévku dle libosti dochutíme.