Zapečená mozzarella ve schwarzwaldské šunce s omáčkou z rajčátek a rozpečenou bagetkou

Vlastně jde o klasický šopský salát. Pokud nechceme použít kupovanou zálivku stačí k zelenině přimíchat např. dvě lžíce olivového oleje a jedna lžíce vinného octa.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Petra Stibor

Zapečená mozzarella ve schwarzwaldské šunce s omáčkou z rajčátek a rozpečenou bagetkou
Zapečená mozzarella ve schwarzwaldské šunce s omáčkou z rajčátek a rozpečenou bagetkou

Suroviny

300 gschwarzwaldské, parmské nebo sušené šunky
6 ksmozzarella
600 - 800 gkoktejlových nebo cherry rajčátek
2 lžíceolivového oleje

reklama

Postup

Veškerou zeleninu ručně nakrájíme, trochu osolíme, promícháme a necháme v chladu odpočinout, než zelenina pustí šťávu. Přilijeme zálivku, zamíchanou dle návodu, nakonec můžeme přidat nakrájený nebo nahrubo nastrouhaný balkánský sýr.

reklama