Zapečená mozzarella ve schwarzwaldské šunce s omáčkou z rajčátek a rozpečenou bagetkou
Vlastně jde o klasický šopský salát. Pokud nechceme použít kupovanou zálivku stačí k zelenině přimíchat např. dvě lžíce olivového oleje a jedna lžíce vinného octa.
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
300 g | schwarzwaldské, parmské nebo sušené šunky |
6 ks | mozzarella |
600 - 800 g | koktejlových nebo cherry rajčátek |
2 lžíce | olivového oleje |
Postup
Veškerou zeleninu ručně nakrájíme, trochu osolíme, promícháme a necháme v chladu odpočinout, než zelenina pustí šťávu. Přilijeme zálivku, zamíchanou dle návodu, nakonec můžeme přidat nakrájený nebo nahrubo nastrouhaný balkánský sýr.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací