Zapečený kozí syr s orechami na šalátku s toustom

Pochoutka plná výrazně se kombinujících chutí.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Barbora Geršiová

Zapečený kozí syr s orechami na šalátku s toustom
Zapečený kozí syr s orechami na šalátku s toustom

Suroviny

1menší toustový chléb (stačí 2 plátky na osobu)
kozí sýr s bílou plísní (2 kolečka na osobu)
150 gmásla
6 lžicmedu
1/2granátového jablka
150 gvlašských ořechů
směs salátu – hrst na osobu
Zálivka
7 lžicolivový olej
2 a 1/2 lžicdijonská hořčice
6 lžicmed
himalájská sůl
mletý pepř
Reklama

Postup

  1. Plátek toustového chleba rozdrtíme tyčovým mixérem, přidáme povolené máslo, med a nahrubo nasekané ořechy. Na pečicí papír dáme kozí sýr a pokládáme drobenkou z ořechů. Zapečeme v troubě na 180 °C dozlatova. V misce smícháme olivový olej, hořčici, med, sůl a pepř.
  2. Salát smícháme s dresinkem, přidáme zrnka z granátového jablka a navrch servírujeme rozpečený kozí sýr. Podáváme s opečeným pečivem.
Reklama
Reklama