Zapékaný camembert v cuketě a slanině, domácí pečivo

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Alena Mráčková

Zapékaný camembert v cuketě a slanině, domácí pečivo
Zapékaný camembert v cuketě a slanině, domácí pečivo

reklama

Suroviny

2 kscamembert
1 kscuketa
5 plátkůanglická slanina
koření na grilovanou zeleninu
Domácí bageta
480 ghladká mouka
1 lžičkadrcený kmín
1/2 lžičkymletý pepř
1/2 lžičkysušený česnek
250 gsušené droždí
60 mlvoda
240 gkefír
30 gsádla
2 lžičkycukru
2 lžičkysoli
Máslová pomazánka
250 grostlinného másla
grilovací koření na zeleninu
2 stroužkyčesnek

Postup

  1. Cuketu nakrájíme na tenké plátky, okořeníme a orestujeme. Camembert zabalíme do plátku cukety a anglické slaniny, sepneme párátkem a orestujeme na pánvi ze všech stran. Podáváme na listovém salátu s balzamikem a čerstvou bagetou.
  2. Domácí bageta: Všechny ingredience nasypeme do pekárny a zapneme program „těsto“. Z vykynutého těsta tvoříme do formiček bagety a pečeme je do zlatova.
  3. Všechny přísady na máslo smícháme a podáváme k pečivu.

reklama