Žebra na medu a čedarový chléb

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Martin Erman

Žebra na medu a čedarový chléb
Žebra na medu a čedarový chléb

reklama

Suroviny

3 kgvepřových žeber
500 gmedu
2 PLmedové hořčice
3stroužky česneku
1 PLsoli
150 mlchilli omáčky
4 PLsójové omáčky
5 PLocta
chléb
150 gčedaru
bylinky dle chuti
kyselé okurky
křen
hořčice

Postup

Žebra omyjeme a připravíme do pekáče, přidáme všechny uvedené ingredience a dáme na 24 hodin odležet do lednice. Pečeme pod alobalem 1,5 hodiny na 200 °C. Poté alobal odstraníme a pečeme ještě půl hodiny odkryté. Chléb si rozřežeme a naplníme ho čedarem, přidáme bylinky dle chuti a dáme na 10 minut péct do trouby na 100 °C. Podáváme teplé s kyselými okurkami, hořčicí a křenem.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!