Želé dort
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
Korpus: | |
---|---|
6 | vajec |
250 g | cukru krupice |
240 g | hladké mouky |
6 PL | oleje |
sůl |
Náplň: | |
---|---|
250 ml | šlehačky 33% |
1 | balení mascarpone |
ztužovač šlehačky | |
3 PL | moučkového cukru |
jahodová marmeláda | |
jahody čerstvé | |
želatina červená | |
2-3 PL | cukru |
Postup
- Do misky si dáme oddělené bílky od žloutků, do bílků přidáme cukr a vše šleháme do té doby, než sníh není tuhý. Když máme sníh tuhý, přidáme žloutek po žloutku, 6 lžic oleje a špetku soli, jako poslední přidáme mouku a lehce zapracujeme do těsta. Dáme do předem vymazané formy na dort a pečeme cca 40 minut na 175–180 °C.
- Náplň: Šlehačku se ztužovačem a cukrem smícháme dohromady a vyšleháme. Poté přidáme mascarpone a vše ušleháme spolu. Když je korpus hotový a studený, tak si ho rozkrojíme napůl a horní část nebudeme potřebovat. Spodní část dortu si namažeme jahodovou marmeládou, vše vrátíme zpět do formy a na to dáme náplň.
- Omyjeme a očistíme jahody, které si rozpůlíme a dáváme na náplň kulatou stranou nahoru, takto vyskládáme na celý dort. Želatinu uvaříme podle návodu a lžící polijeme celý dort. Necháme na chladném místě cca 3 hodiny ztuhnou, pak můžeme podávat.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací