Želé dort

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Patrik Kurej

Želé dort
Želé dort

reklama

Suroviny

Korpus:
6vajec
250 gcukru krupice
240 ghladké mouky
6 PLoleje
sůl
Náplň:
250 mlšlehačky 33%
1balení mascarpone
ztužovač šlehačky
3 PLmoučkového cukru
jahodová marmeláda
jahody čerstvé
želatina červená
2-3 PLcukru

Postup

  1. Do misky si dáme oddělené bílky od žloutků, do bílků přidáme cukr a vše šleháme do té doby, než sníh není tuhý. Když máme sníh tuhý, přidáme žloutek po žloutku, 6 lžic oleje a špetku soli, jako poslední přidáme mouku a lehce zapracujeme do těsta. Dáme do předem vymazané formy na dort a pečeme cca 40 minut na 175–180 °C.
  2. Náplň: Šlehačku se ztužovačem a cukrem smícháme dohromady a vyšleháme. Poté přidáme mascarpone a vše ušleháme spolu. Když je korpus hotový a studený, tak si ho rozkrojíme napůl a horní část nebudeme potřebovat. Spodní část dortu si namažeme jahodovou marmeládou, vše vrátíme zpět do formy a na to dáme náplň.
  3. Omyjeme a očistíme jahody, které si rozpůlíme a dáváme na náplň kulatou stranou nahoru, takto vyskládáme na celý dort. Želatinu uvaříme podle návodu a lžící polijeme celý dort. Necháme na chladném místě cca 3 hodiny ztuhnou, pak můžeme podávat.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!