Zeleninová krémová polévka s s crème fraîche

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Ladislava Loncová

Zeleninová krémová polévka s s crème fraîche
Zeleninová krémová polévka s s crème fraîche

reklama

Suroviny

1mrkev
1petržel
1cibule
1stroužek česneku
2červené řepy
vývar
smetana
crème fraîche
olej
máslo
sůl
pepř

Postup

Červenou řepu osolíme, opepříme, pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut. Zbylou zeleninu očistíme, nakrájíme a orestujeme v hrnci na oleji s trochou másla dozlatova. Přidáme opečenou a oloupanou červenou řepu a zalijeme vývarem, vaříme 30 minut. Přidáme smetanu, chvíli povaříme a rozmixujeme ponorným mixerem. Přepasírujeme a podáváme s crème fraîche.

reklama