Zeleninová polévka

Polévka dobrá, zdravá, hlavně květáková, obarvená paprikou do červena, ale dost slaná.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Martin Jedlička

Zeleninová polévka
Zeleninová polévka

Suroviny

sladká paprika
květák
mrkev
2větší brambory
2lžíce hladké mouky
bujon
cibule
kmín
Reklama

Postup

Růžičky květáku vložíme do vody a vaříme cca 15 minut. Vyjmeme z vody a vývar necháme stranou. Do polévky přidáme brambory, které vaříme nakrájené na kostičky v mírně osolené vodě. Na pánvi osmahneme cibulku do sklovita, přidáme mrkev. Mrkev by měla být ba naopak mírně osmahnuta. Přidáme sladkou papriku a po minutě hned dvě lžíce hladké mouky. Mouku osmahneme a pánev odstavíme. Vývar z květáku opět přivedeme k varu a vložíme nadrobno nakrájený košťál a listy květáku. Vaříme cca 20 minut, poté přidáme předvařené růžice květáku, brambory, a celý obsah pánve. Dochutíme bujónem a kmínem, již nesolíme. Pokud je polévka příliš řídká, přidáme zásmažku.

Reklama
Reklama