Prostřeno: Zeleninová polévka

Moje hodnocení
100x

Rostislav má rád kukuřici, takže ji přidal i do své polévky, kterou servíroval i s kukuřičnými lupínky.

5 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na oleji s trochou másla necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Na hrubém struhadle nastrouháme mrkev, petržel a celer, přidáme k cibuli, promícháme a zarestujeme. Dochutíme kmínem a necháme pod pokličkou dusit v menším množství tekutiny.
  2. Až bude zelenina trochu podušená, osolíme a zasypeme přiměřeně dětskou krupičkou, což vytvoří hustotu polévky. Zase promícháme, aby se krupičkou obalila veškerá zelenina. Poté zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu, ale pořád mícháme odspodu, aby se neudělaly hrudky a nic se nepřipálilo. Když se začne polévka vařit, přidáme už jen hrst zeleného hrášku, nasekanou petrželku a dochutíme kořením.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty