Zeleninová polévka

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Ondřej Silný

Zeleninová polévka
Zeleninová polévka

Suroviny

3 lmasového vývaru
150 gbrambor
1celá brokolice
půl bulvy celeru
3mrkve
sůl
pepř
Reklama

Postup

  1. Polévka: Do hrnce s vodou vložíme omyté kuřecí hřbety, kořenovou zeleninu vcelku, osolíme, opepříme a vaříme aspoň hodinu. Poté polévku scedíme, zeleninu a maso pokrájíme, přidáme zavářku a servírujeme.
  2. Zatímco se polévka vaří uděláme si zavářku. Mouku nasypeme na vál, vytvoříme v ní důlek, kam klepneme vejce, přidáme lžíci vody a vidličkou uhněteme do tuhého těsta. To nastrouháme na hrubém struhadle a rozložené usušíme. Poté přidáme do polévky.
Reklama
Reklama