Zeleninová polievka s drožďovými haluškami

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Tomáš Fánči

Zeleninová polievka s drožďovými haluškami
Zeleninová polievka s drožďovými haluškami

reklama

Suroviny

5mrkví
4petržele
1celer
1kedlubna
1brambora
mražený hrášek
vegeta
petrželka
droždí
100 gpolohrubé mouky
1vejce
majoránka
sůl
pepř
olej

Postup

  1. Čerstvou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Následně dozlatova osmažíme na oleji, zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni do měkka. Když je zelenina měkká, přidáme mražený hrášek a dochutíme vegetou.
  2. Halušky: Droždí osmahneme na oleji a necháme vychladnout. Přidáme vejce, polohrubou mouku, sůl, pepř a trošku majoránky. Vypracujeme hladké těsto a přes haluškovač protlačíme přímo do polévky. Vaříme ještě zhruba 10 minut, polévku odstavíme, a nakonec přidáme nasekanou čerstvou zelenou petrželku.

reklama