Zeleninové carpaccio s mandlovým krémem
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
tuřín nebo bílá ředkev | |
2-3 PL | jablečného octu |
1 ČL | čekankového sirupu |
sůl | |
pepř |
Dresink: | |
---|---|
100 g | mandlí |
1 PL | loupaných slunečnicových semínek |
2 PL | oleje – olivový nebo mandlový |
2 ČL | dijonské hořčice |
1 | malý stroužek česneku |
1 PL | tamari nebo sójové omáčky |
1/2 ČL | čekankového sirupu |
limetková šťáva na doladění chuti | |
sůl |
Na ozdobení: | |
---|---|
hrst polníčku | |
klíčky červené řepy | |
klíčky hrášku |
Postup
Mandle dáme namočit den předem. Zalijeme je dostatečným množstvím studené vody a necháme stát nejlépe přes noc. Tuřín nebo bílou ředkev nakrájíme na velmi tenké plátky. V hrnci rozmícháme ocet a čekankový sirup s trochou vody a osolíme. Přivedeme k varu a vložíme plátky zeleniny. Je potřeba, aby všechny byly víceméně ponořené. Pokud by bylo potřeba, dolijeme vodu. Necháme přejít varem a odstavíme stranou. Všechny suroviny na dresink dáme do mixéru, přilijeme 80 až 100 ml vody a rozmixujeme na hladký krém. Chuť dotáhneme solí a limetkovou šťávou. Plátky zeleniny vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Rozložíme na talíř, pokapeme mandlovým dresinkem a ozdobíme polníčkem a výhonky.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací