Zeleninové carpaccio s mandlovým krémem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Kateřina Bednářová

Zeleninové carpaccio s mandlovým krémem
Zeleninové carpaccio s mandlovým krémem

reklama

Suroviny

tuřín nebo bílá ředkev
2-3 PLjablečného octu
1 ČLčekankového sirupu
sůl
pepř
Dresink:
100 gmandlí
1 PLloupaných slunečnicových semínek
2 PLoleje – olivový nebo mandlový
2 ČLdijonské hořčice
1malý stroužek česneku
1 PLtamari nebo sójové omáčky
1/2 ČLčekankového sirupu
limetková šťáva na doladění chuti
sůl
Na ozdobení:
hrst polníčku
klíčky červené řepy
klíčky hrášku

Postup

Mandle dáme namočit den předem. Zalijeme je dostatečným množstvím studené vody a necháme stát nejlépe přes noc. Tuřín nebo bílou ředkev nakrájíme na velmi tenké plátky. V hrnci rozmícháme ocet a čekankový sirup s trochou vody a osolíme. Přivedeme k varu a vložíme plátky zeleniny. Je potřeba, aby všechny byly víceméně ponořené. Pokud by bylo potřeba, dolijeme vodu. Necháme přejít varem a odstavíme stranou. Všechny suroviny na dresink dáme do mixéru, přilijeme 80 až 100 ml vody a rozmixujeme na hladký krém. Chuť dotáhneme solí a limetkovou šťávou. Plátky zeleniny vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Rozložíme na talíř, pokapeme mandlovým dresinkem a ozdobíme polníčkem a výhonky.

reklama