Zeleninové pyré a plněná zelenina
Tady měl Jiří trochu problém: Jana nejí houby a Vlasta celer, plněnou cuketu si ale daly holky všechny.
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
Plněná zelenina | |
---|---|
2 | mrkve |
2 | petržele |
1 | celer |
10 | žampionů |
5 | cuket |
olej | |
sůl | |
pepř |
Zeleninové pyré | |
---|---|
3 | brambory |
2 | mrkve |
2 | petržele |
1 | celer |
200 ml | sójového mléka |
Postup
- Plněná zelenina: Dáme si stranou pět žampionů. Cuketu oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka, dáme na plech se žampiony, zakápneme olejem a pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 230°C. Vodu z hub slijeme a odložíme, zbylé houby a zeleninu nastrouháme a podusíme se solí a pepřem. Předpečené houby a cuketu naplníme směsí a dopečeme pod grilem – stačí sedm až deset minut.
- Zeleninové pyré: Brambory, mrkev, petržel a celer uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozmačkáme. Poté rozmixujeme s mlékem a podle potřeby dochutíme soli.