Zeleninové pyré a plněná zelenina

Tady měl Jiří trochu problém: Jana nejí houby a Vlasta celer, plněnou cuketu si ale daly holky všechny.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jiří Chalupa

Zeleninové pyré a plněná zelenina
Zeleninové pyré a plněná zelenina

reklama

Suroviny

Plněná zelenina
2mrkve
2petržele
1celer
10žampionů
5cuket
olej
sůl
pepř
Zeleninové pyré
3brambory
2mrkve
2petržele
1celer
200 mlsójového mléka

Postup

  1. Plněná zelenina: Dáme si stranou pět žampionů. Cuketu oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka, dáme na plech se žampiony, zakápneme olejem a pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 230°C. Vodu z hub slijeme a odložíme, zbylé houby a zeleninu nastrouháme a podusíme se solí a pepřem. Předpečené houby a cuketu naplníme směsí a dopečeme pod grilem – stačí sedm až deset minut.
  2. Zeleninové pyré: Brambory, mrkev, petržel a celer uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozmačkáme. Poté rozmixujeme s mlékem a podle potřeby dochutíme soli.

reklama