Zeleninové rizoto s kuřecím masem, okurkový dresink

Rozpaky vzbudil hlavní chod z pytlíkové rýže a mražené zeleniny, který hostům spíš připomněl školní jídelnu než soutěžní večeři. Hostitelka ale tohle obyčejné české rizoto prostě miluje. Místo kyselé okurky hosté dostali okurkový salát.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Eva Němečková

Zeleninové rizoto s kuřecím masem, okurkový dresink
Zeleninové rizoto s kuřecím masem, okurkový dresink

Suroviny

kuřecí prsní řízky
rýže (sáčková)
mražená zelenina
čerstvý hrášek
koření na maso
drcený kmín
máslo
olej
sůl, pepř
Reklama

Postup

  1. Na pánvičce si na rozehřátém oleji orestujeme pokrájené kuřecí maso, přidáme koření, a když je maso napůl hotové, přidáme mraženou zeleninu s čerstvým hráškem, který jsme si předem orestovali na másle a přidali sůl. Nakonec přidáme uvařenou rýži, vše důkladně promícháme a necháme dále restovat, dokud není zelenina a rýže měkká. Dle chuti dokořeníme solí, pepřem a sušenou bazalkou.
  2. Okurkový dresink: Neoloupanou okurku nakrájíme na drobné kostičky, přidáme sýr, dochutíme solí, pepřem, česnekem, sušeným či čerstvým koprem a vše smícháme.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama