Zeleninový salát s vepřovou panenkou

Hodně bohatý salát, kam se vešlo ovoce, maso i zelenina.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jaroslav Paštálka

Zeleninový salát s vepřovou panenkou
Zeleninový salát s vepřovou panenkou

Suroviny

2 a 1/2hrnků růžiček brokolice
500 gvepřové pečené panenky
4vejce
jablko
Dresink
šťáva z citronu
2 lžícelight majonéza
1 lžícedijonská hořčice
2 lžícenakrájená pažitka
sůl, pepř

reklama

Postup

Vejce uvaříme natvrdo a poté dáme do studené vody, oloupeme a nakrájíme na klínky. Panenku nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a necháme odležet. Mezitím v rendlíku povaříme 3-4 minuty brokolici. Panenku opečeme na pánvi. Do salátové mísy nasypeme vejce, brokolici, jablko, panenku, polijeme dresinkem a důkladně promícháme.

reklama