Zeleninový tuňákový salát a bagetka

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Milan Polák

Zeleninový tuňákový salát a bagetka
Zeleninový tuňákový salát a bagetka

reklama

Suroviny

1 lžičkaslunečnicového oleje
750 gbalkánský sýr
900 gčervené a žluté papriky
3salátové okurky
1konzerva tuňáka
1konzerva zelených oliv
sůl
3 špetkypepř
3cibule
6 ksbagetky
olivový olej
citrón
hořčice

Postup

Oloupanou okurku nakrájíme na malé kousky. Očištěné papriky a cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Šopský salát necháme asi hodinu odležet v ledničce. Bagetky překrojíme a dáme do trouby propéct. Salát jemně promícháme, rozdělíme do misek, přidáme olivy a tuňáka a bohatě posypeme strouhaným sýrem.

reklama