Zeleninový vývar s domácí drobenkou

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Aranka Krupová

Zeleninový vývar s domácí drobenkou
Zeleninový vývar s domácí drobenkou

reklama

Suroviny

Na drobenku:
cca 250 ghrubé mouky
1vejce
1/4 MLsoli
Na vývar:
3mrkve
2petržele
1/4celeru
střední brambory
sůl
libeček (může být čerstvý, mražený nebo sušený)
80 gmásla
500 mlvody
čerstvá sekaná petržel

Postup

  1. Drobenka: Hrubou mouku, vejce a sůl vypracujeme v tuhé těsto, necháme cca 20 minut odpočinout. Těsto nastrouháme na hrubém struhadle.
  2. Vývar: Kořenovou zeleninu nakrájíme na kolečka, brambory očistíme a rozpůlíme. Na másle opékáme kořenovou zeleninu a brambory, osolíme, zalejeme vodou, přidáme libeček a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni doměkka, až získáme silný zeleninový vývar, cca 35–45 min. i déle. Uvařené brambory a svazek libečku vyjmeme. Do vývaru přidáme cca 1 l vody, přivedeme k varu, zavaříme domácí drobenku a před podáváním přidáme čerstvou sekanou petržel. Můžeme dochutit dle potřeby domácím zeleninovým bujonem. Libeček můžeme nahradit celerovými listy.

 

reklama