Zelňačka

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Jozef Línek

Zelňačka
Zelňačka

reklama

Suroviny

700 gkysaného zelí
4brambory
2cibule
4stroužky česneku
2 PLsádla
mletá paprika sladká
sušené houby
100 gzauzeného kolena
2mastnější klobásy
200 gslaniny
nové koření
bobkový list
sůl
pepř

Postup

Nakrájenou cibuli orestujeme na sádle spolu s houbami, přidáme pepř, sůl, nadrobno nakrájenou veškerou uzeninu, orestujeme, přidáme mletou papriku, mezitím si dáme vařit zvlášť brambory a zvlášť zelí, které scedíme a zalijeme vodou, dáme koření a vaříme cca 20 minut. Když je zelí uvařené, přidáme do něj zhotovenou směs, zalejeme vodou, cca půl litru, dle chuti můžeme přidat scezenou vodu ze zelí, popřípadě znovu osolíme, dosladíme, kdo jak má rád, můžeme zahustit jíškou.

reklama