Zlaté prasátko

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Monika Sedláčková

Zlaté prasátko
Zlaté prasátko

reklama

Suroviny

40 gřeznické šunky (může být i jiná)
2vejce
1 MLmásla
1balení rýžových chlebíčků
20 glistové petržele na ozdobu
sůl
pepř

Postup

Rozpustíme máslo na pánvi, poté přidáme rozšlehané vejce, které si můžeme podle chuti osolit/opepřit, teplotu nastavíme průměrnou, aby nebyla vejce vespod příliš opečená. Omeletu obrátíme. Jakmile jsou vejce na povrchu zatuhlá, je omeleta hotová. Opatrně ji podebereme a sesuneme na talíř. Omeletu přeložíme na půlku. Poté si vezmeme šunku, kterou vytvarujeme pomocí vykrajovátek/nože do tvaru prasečí hlavy, prasečího ocásku a prasečích nožek. Přiložíme k omeletě na talíř. Dále rozkrojíme rýžový chlebíček na 2 plátky, které přiložíme na talíř pod zlaté prasátko, spodek talíře nazdobíme listovou petrželí. Fantazii se meze nekladou, každý si může udělat prasátko dle svých představ, jak je libo.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!