Zmrzlina a ovocný sorbet

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jaroslav Zaoral

Zmrzlina a ovocný sorbet
Zmrzlina a ovocný sorbet

reklama

Suroviny

Zmrzlina:
500 gbílého jogurtu
400 mlsmetany ke šlehání
180 gmoučkového cukru
Sorbet:
500 gmražených malin nebo jiného ovoce
100 gcukru krupice
100 mlvody
šťáva z citrónu

Postup

  1. Zmrzlina: Smetanu ke šlehání vlijeme do misky, přisypeme moučkový cukr a rozšleháme do hladka, dokud se cukr nerozpustí. Ke smetaně zašleháme jogurt. Směs nalijeme do připraveného zmrzlinovače a dle typu zmrzlinovače necháme vyšlehat, dokud neztuhne. Zmrzlinu podáváme ihned nebo necháme na mrazáku maximálně 1 den.
  2. Sorbet: Vodu v kastrolu s cukrem svaříme, dokud se cukr nerozpustí, následně necháme vychladnout. Ovoce s šťávou z citrónu rozmixujeme. Po vychladnutí rozvaru přimícháme ovoce a řádně rozmixujeme. Vzniklou směs dáme do nádobky a minimálně hodinu necháme v mrazáku.
  3. Zmrzlinu se sorbetem nabíráme zmrzlinovou špachtlí, ozdobíme ovocem a mátou.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!