Znojemská pečeně, knedlík

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Roman Pelešek

Znojemská pečeně, knedlík
Znojemská pečeně, knedlík

reklama

Suroviny

1 kghovězí plec
80 gslanina
140 gnakládaných okurek
2 lžíceplnotučné hořčice
200 mlnálevu z okurek
1 lhovězího vývaru
hladká mouka
sádlo nebo olej
2cibule
sůl
pepř

Postup

Maso prošpikujeme slaninou a dáme marinovat s olejem, pepřem a solí, vložíme minimálně na půl dne do chladu. Až je maso odležené a pořádně voní po koření, připravíme si hrnec, ve kterém necháme rozpustit sádlo nebo rozehřát olej. Na tuku osmahneme maso ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté hovězí vyjmeme a snížíme oheň asi na polovinu. Přidáme najemno nasekanou cibuli a smažíme za stálého míchání až do zhnědnutí. Přidáme hořčici, kterou lehce zarestujeme, podlijeme vývarem a nálevem z okurek. Poté přivedeme k varu a zpátky vložíme maso, přidáme sůl, celý pepř a necháme dusit pod pokličkou na mírném ohni do změknutí. Poté maso vyjmeme, šťávu zahustíme a necháme provařit 20 minut. Můžeme dochutit solí a čerstvě nadrceným pepřem. Podáváme s knedlíkem.Maso prošpikujeme slaninou a dáme marinovat s olejem, pepřem a solí, vložíme minimálně na půl dne do chladu. Až je maso odležené a pořádně voní po koření, připravíme si hrnec, ve kterém necháme rozpustit sádlo nebo rozehřát olej. Na tuku osmahneme maso ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté hovězí vyjmeme a snížíme oheň asi na polovinu. Přidáme najemno nasekanou cibuli a smažíme za stálého míchání až do zhnědnutí. Přidáme hořčici, kterou lehce zarestujeme, podlijeme vývarem a nálevem z okurek. Poté přivedeme k varu a zpátky vložíme maso, přidáme sůl, celý pepř a necháme dusit pod pokličkou na mírném ohni do změknutí. Poté maso vyjmeme, šťávu zahustíme a necháme provařit 20 minut. Můžeme dochutit solí a čerstvě nadrceným pepřem. Podáváme s knedlíkem.

reklama