Zvěřina a dýňové pyré
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
750 g | dančí svíčkové |
1 | máslová dýně |
2-3 | stroužky česneku |
zázvor na palec | |
500 ml | kokosového mléka |
máslo | |
sůl | |
pepř |
Postup
Dýni oloupeme a pokrájíme, zatáhneme na oleji společně s česnekem a oloupaným zázvorem. Poté podlijeme kokosovým mlékem, osolíme, opepříme a necháme vařit cca 45 minut, dokud se kokosové mléko úplně nevyvaří a dýně nebude mít řídkou konzistenci (rozvaříme ji). Poté se všechen obsah rozmixuje dohladka, dle potřeby můžeme přepasírovat. Maso si opepříme, osolíme a zatáhneme na pánvi z obou stran 1 až 5 minut podle propečení. Přidáme máslo a zaglazujeme. Poté dáme na 100 °C do trouby na cca 5–8 minut. Před podáváním ozdobíme bylinkami nebo si připravíme omáčku a svaříme si, co zbylo na pánvi po masu – přidáme svařený vývar nebo třeba červené víno, máslo a zredukujeme omáčku.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací