Zvěřina a dýňové pyré

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Roman Janků

Zvěřina a dýňové pyré
Zvěřina a dýňové pyré

reklama

Suroviny

750 gdančí svíčkové
1máslová dýně
2-3stroužky česneku
zázvor na palec
500 mlkokosového mléka
máslo
sůl
pepř

Postup

Dýni oloupeme a pokrájíme, zatáhneme na oleji společně s česnekem a oloupaným zázvorem. Poté podlijeme kokosovým mlékem, osolíme, opepříme a necháme vařit cca 45 minut, dokud se kokosové mléko úplně nevyvaří a dýně nebude mít řídkou konzistenci (rozvaříme ji). Poté se všechen obsah rozmixuje dohladka, dle potřeby můžeme přepasírovat. Maso si opepříme, osolíme a zatáhneme na pánvi z obou stran 1 až 5 minut podle propečení. Přidáme máslo a zaglazujeme. Poté dáme na 100 °C do trouby na cca 5–8 minut. Před podáváním ozdobíme bylinkami nebo si připravíme omáčku a svaříme si, co zbylo na pánvi po masu – přidáme svařený vývar nebo třeba červené víno, máslo a zredukujeme omáčku.

reklama