Zvěřinové carpaccio s lanýžem a domácí majonézou
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
500 g | dančí svíčkové |
lanýž | |
1 ML | lanýžového olivového oleje |
1 PL | slunečnicového oleje |
3 | vejce |
1 ML | dijonské hořčice |
1 ML | citronu |
mikro bylinky - můžou být i normální | |
1 | balení kapar |
maldonská sůl | |
pepř |
Postup
Na majonézu si oddělíme žloutky od bílků, tři žloutky vymícháme metličkou za pomalého přilívání oleje, asi dvě polévkové lžíce, do konzistence na majonézu. Přidáme jednu polévkovou lžíci hořčice, půlku vymačkaného citronu, zakápneme lanýžovým olejem, osolíme a opepříme. Odblaníme a očistíme si syrovou dančí svíčkovou, poté přes fólii rozklepeme na tenko a dáme na talíř. Necháme zchladit v lednici. Před podáváním si vyndáme z lednice maso, zalejeme majonézou, přidáme maldonskou sůl, pepř, přidáme bylinky a zastrouháme lanýžem. Kapary si dáme na 20–40 sekund ponořit do rozžhaveného oleje, dokud se nerozevřou, poté jen vysušíme papírem a dáme na maso.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací