Zvěřinové carpaccio s lanýžem a domácí majonézou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Roman Janků

Zvěřinové carpaccio s lanýžem a domácí majonézou
Zvěřinové carpaccio s lanýžem a domácí majonézou

reklama

Suroviny

500 gdančí svíčkové
lanýž
1 MLlanýžového olivového oleje
1 PLslunečnicového oleje
3vejce
1 MLdijonské hořčice
1 MLcitronu
mikro bylinky - můžou být i normální
1balení kapar
maldonská sůl
pepř

Postup

Na majonézu si oddělíme žloutky od bílků, tři žloutky vymícháme metličkou za pomalého přilívání oleje, asi dvě polévkové lžíce, do konzistence na majonézu. Přidáme jednu polévkovou lžíci hořčice, půlku vymačkaného citronu, zakápneme lanýžovým olejem, osolíme a opepříme. Odblaníme a očistíme si syrovou dančí svíčkovou, poté přes fólii rozklepeme na tenko a dáme na talíř. Necháme zchladit v lednici. Před podáváním si vyndáme z lednice maso, zalejeme majonézou, přidáme maldonskou sůl, pepř, přidáme bylinky a zastrouháme lanýžem. Kapary si dáme na 20–40 sekund ponořit do rozžhaveného oleje, dokud se nerozevřou, poté jen vysušíme papírem a dáme na maso.

reklama