Head
- brambory 1 kg
Hořčičný přeliv
- dijónská hořčice 2 lžičky
- majonéza 250 g
Head
- uzené maso 300 g
- krenex 5 lžiček
- hořčice 2 lžíce
- koření na divočinu
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce posypeme zvěřinovým kořením. Naložíme do oleje a dáme chladit do druhého dne. Druhý den maso vyjmeme, potřeme krenexem, hořčicí, položíme hranolek uzeného masa a takto připravené maso zavineme do závitku. Na závitek položíme plátek slaniny a převážeme motouzem. Dáme do pekáče a pečeme pří 200°C do změknutí masa.
- Mezitím si naškrábeme brambory, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody.
- Příprava hořčičného přelivu: Šlehačku vyšleháme dotuha, přidáme majonézu, hořčici, cibuli, sůl, pepř a dáme vychladit.
- Podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou.